Over Bodhi

Bodhi Ayurveda

Over Bodhi

"We are stars wrapped in skin -

The light you are looking for has always been within"

                             - Anonymous -

Over Corline

Mijn naam is Corline Vedder. Ik ben moeder van twee prachtige meisjes en ik ben Ayurvedisch en holistisch therapeut, vedisch coach en eigenaar van Bodhi Ayurveda. Door een burn-out ben ik met Ayurveda in aanraking gekomen en dat was liefde op het eerste gezicht. Na jarenlang in de farmaceutische industrie te hebben gewerkt, ben ik Ayurveda gaan studeren aan het European Institute for Scientific Research on Ayurveda in Den Haag. Daarnaast heb ik diverse medische  trainingen, colleges en praktijklessen gevolgd in Nederland, Engeland en India.  Omdat ik zo enthousiast was over Ayurveda, ben ik mensen in huiselijke kring gaan helpen om gezond te worden en zichzelf terug te vinden, wat al snel uitmondde in een eigen praktijk. Ik heb bewust gekozen voor de traditionele Ayurveda, waarin er veel ruimte en tijd wordt besteed aan mentale processen. Wanneer wij onszelf leren begrijpen en hanteren, kunnen wij ons leven enorm veel kwaliteit, geluk, gezondheid en een diepere betekenis geven. Bovendien maakt de traditionele Ayurveda gebruik van natuurlijke geneesmiddelen en geen chemische toevoegingen of sterke extracten. Het geeft mij veel voldoening om mensen te helpen en zie hier voor mijn neus dagelijks wonderen gebeuren. Nog elke dag blijft de kracht van de Ayurveda mij verbazen.


Je bent hier welkom.

Namaste _/||\_

Wat betekent 

                   Bodhi?

Een Bodhi boom, de Ficus religiosa, is een heilige boom in het boeddhisme. Onder de Bodhi boom bereikte prins Siddhartha Gautama verlichting. Sindsdien kennen wij hem als de Boeddha en werd hij een voorbeeld voor heel veel mensen. De Bodhi boom is daarom een symbool geworden voor het ontwaken van het bewustzijn en het vrij zijn van lijden. Bij veel boeddhistische tempels kan je Bodhi bomen vinden.


Bodhi is Sanskriet en betekent naast ontwaken ook begrijpen. Iemand die bewust wordt, snapt hoe het menselijk lijden kan worden opgeheven. Pas toen ik begreep waarom ik een burn-out had gekregen, kon ik het proces omdraaien en werd ik beter. Als je snapt waarom je ziek bent, waarom je die uitdaging hebt en welke mechanismen daarmee samen gaan, is de weg vrij voor gezondheid. Dan kan je gaan leven in plaats van overleven...